Доступність посилання

ТОП новини

Сорос закликає ЄС вкладати більше грошей в Україну і підтримувати реформи


Джордж Сорос
Джордж Сорос

Європейський союз має надати Україні ефективну фінансову підтримку, що поєднуватиме заходи для зміцнення державного бюджету, страхування від політичних ризиків і стимулювання приватного сектору. Таку думку висловив американський фінансист, інвестор і мільярдер Джардж Сорос для The New York Review.

«У поєднанні з радикальними економічними і політичними реформами, які нова Україна прагне запровадити, це перетворить її на привабливе місце для інвестицій. Стрижнем економічних реформ є реструктуризація газової монополії «Нафтогазу». Та слід рухатись до реальних ринкових цін на газ, підтримуючи споживачів субсидіями», – вважає експерт.

На думку Джорджа Сороса, Європа наразі паралельно переживає відразу п’ять криз. Чотири з них – внутрішні: євро, Греція, мігранти, референдум Великобританії про ймовірний вихід із ЄС. Та один зовнішній – російська агресія проти України.

У березні Джордж Сорос заявляв, що готовий вкласти один мільярд доларів в Україну, якщо західні країни допоможуть підтримати приватні інвестиції там. Також закликав до створення пакета міжнародної допомоги Україні в розмірі щонайменше 50 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG