Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: за попередні півдоби був лише один обстріл


Наприкінці минулої доби в зоні АТО зберігалася тиша – бойовики тільки один раз протягом того часу обстріляли український опорний пункт, повідомили у прес-центрі штабу антитерористичної операції.

Це сталося на артемівському напрямку на Донеччині у п’ятницю: з 21.10 і до 21.50 бойовики з боку Нижньо-Лозового вели вогонь із автоматичного гранатомета по позиціях сил АТО в селі Луганському, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

У суботу від півночі до 6-ї ранку противник режиму тиші не порушував, сказав він.

Крім того, додав Стельмах, за той час українські спостерігачі зафіксували три «провокаційні випадки відкриття вогню на території, тимчасово не підконтрольній українській владі».

Речник також заявив, що, «суворо дотримуючись мирних домовленостей та не піддаючись на провокації ворога, Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали».

Луганські сепаратисти, зі свого боку, заявили, що українські силовики порушили режим тиші тричі протягом усієї попередньої доби – всі ці випадки сталися біля села Калинівка у п’ятницю, кажуть вони. В окупованому Луганську також звинуватили Збройні сили України в одному «обстрілі з метою провокації» біля села Сміле у п’ятницю.

Донецькі сепаратисти на цей час повідомили тільки про те, що протягом ночі обстрілів із боку українських військових не було. Про становище вдень чи ввечері у п’ятницю вони ще заяв не робили.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG