Доступність посилання

ТОП новини

Дефолту в Україні не буде. І падіння гривні теж (огляд преси)


Постанова Кабміну про реструктуризацію боргів не буде підставою для обвалу гривні – експерти

Уряд заявив про тимчасове зупинення платежів з погашення та обслуговування державних боргів. А це, як наголошує газета «Сегодня», фактично означає дефолт. Однак, як переконують експерти видання, постанова Кабміну про реструктуризацію боргів не буде підставою для обвалу гривні або якихось нових катаклізмів. Адже всі міжнародні інвестори знають про те, що Україна буде проводити реструктуризацію, тому, зокрема, на домовленості про кредити з МВФ це не впливає. Інша справа, що поки не відбудеться вся реструктуризація, приватні інвестори будуть утримуватися від купівлі українських єврооблігацій та від надання кредитів Україні.

Міністерство фінансів оприлюднило проект бюджету на 2016 рік. Згідно з документом, соціальні стандарти будуть збільшені в травні і грудні. А заплати і пенсії зростуть удвічі. Докладніше про те, які фінансові покращення чекають на українців наступного року, розповідає газета «Сегодня».

Кремль затягуватиме будь-які переговори, в тому числі і мінські, до виступу Путіна на Генеральній асамблеї ООН, переконує експерт газети «День». Наміри Кремля полягають у тому, щоб розглядати там нагальні проблеми пакетами. Зокрема, українське питання Росія намагатиметься розглянути у пакеті разом із сирійським питанням. Для України це негативна ситуація, констатує видання. Бо Кремль і надалі буде реалізовувати стратегію підриву стабільності, як усередині української влади, так і підсилювати свої дії різноманітними військовими або розвідувальними операціями. Тому Києву необхідно бути дуже уважними особливо в цей період. На цьому газета наголошує в статті «Чому бойовики зривають переговори?».

Газета «Голос України» прогнозує, що Верховна Рада введе новий тимчасовий мораторій на проведення перевірок органами контролю. За інформацією видання, у парламенті уже зареєстрований відповідний законопроект. На відміну від попереднього мораторію, законопроект передбачає створення прозорого механізму громадського контролю – єдиної публічної бази дозволів на проведення перевірок за зверненням фізичних осіб, що унеможливить вибірковий тиск на бізнес. Мораторій, мета якого – забезпечити тимчасовий «перепочинок» для малого й середнього бізнесу і дати час уряду для системного реформування органів контролю, матиме тимчасовий характер і діятиме до 30 червня 2016 року. Про те, хто з суб’єктів господарської діяльності в разі ухвалення документа підпаде під його дію, а хто перевірок не уникне, розповідає газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG