Доступність посилання

ТОП новини

Для війни на Донбасі Кремль зараз не має сил (огляд преси)


Бойові дії не поновляться раніше весни – видання

Час зараз працює на Україну, а не на Росію. Тому поїздка до Нью-Йорка для Путіна – остання спроба змусити світ грати за кремлівськими правилами, переконує газета «День». Однак, як зазначає видання, незалежно від того, чим закінчиться його поїдка на Генасамблею ООН, це аж ніяк не призведе до автоматичного відновлення бойовіх дій на Донбасі. Бо для повномасштабної війни Кремль зараз не має сил. Тож в будь-якому разі бойові дії на Донбасі навряд чи поновляться раніше весни, пише газета.

За будь-якої влади завжди знаходилися найхитріші, які «намивали» собі гроші з державного бюджету, прикриваючись інтересами країни. Зараз, як переконує газета «Україна молода», «золоте дно» для корупціонерів – війна на Донбасі. Саме там реалізуються схеми з перевезень контрабанди, і саме воєнними діями на сході прикривається багато хто з чиновників, виправдовуючи сумнівні рішення. Докладніше газета розповідає в статті «Мiльйони на захист чи... в кишеню?».

Сьогодні переважну більшість опозиційних політичних сил фінансують олігархи. Вони, як стверджує газета «Україна молода», діють як великі бізнесмени: вкладають гроші в «підопічні» партії, щоб за їхньою допомогою повернути мільярдні схеми збагачення, перекриті новою владою, податкові пільги, контроль над державними підприємствами та облгазами. Сьогодні їхня мета – розхитати коаліцію і ситуацію в країні, щоб домогтися проведення дострокових парламентських і президенських виборів. І тоді переможно повернутись на грошові потоки. У своїй боротьбі за владу українські олігархи не гребують нічим: вони підкуповують політиків грошима, а виборців – гречкою. Тиражують у своїх ЗМІ «фейки» стосовно лідерів влади і провладних політиків. Промивають українцям мiзки російськими серіалами та низькопробними шоу. Конкретніше з планами олігархів газета знайомить в статті «Україна як поле для ігор олігархів, або Хто стоїть за критикою влади».

У боротьбі проти України Путін зараз робить ставку на внутрішню дестабілізацію, наголошує «Газета по-українськи». Видання пише, що нині в ЗМІ активно поширюється думка про те, що владна команда розсвариться, парламентська коаліція ось-ось розвалиться і колишні регіонали візьмуть реванш на місцевих виборах. Однак, як переконує експерт видання, в осяжній перспективі коаліція не розпадеться. Хоча є значний ризик того, що довіру людей до неї зруйнує інформаційна війна проти влади, яку затіяли олігархи. Саме вони, фінансуючи деякі політичні проекти, фактично відкрили другий фронт всередині країни, наголошує «Газета по-українськи».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG