Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Обами капітулювала перед Путіним – Маккейн


Сенатор-республіканець Джон Маккейн
Сенатор-республіканець Джон Маккейн

Москва роздмухує ескалацію конфлікту у Сирії. Нові ознаки збільшення російської військової присутності підтверджують супутникові знімки на північ від Латакії. Фахівці вказують на будівельні роботи і розгорнуті російські військові намети, щ може означати приготування до прибуття нових підрозділів. Російські посадовці наполягають, що просто виконують контракти, укладені з сирійським урядом давно, але представники США наголошують, що Москва «провадить довготермінове і суттєве накопичення сил».

Вже прибули 28 бойових літаків і 20 вертольотів, які видно на супутникових знімках військово-аналітичної компанії Stratfor.

«Ми досі чітко не знаємо, що росіяни збираються робити», - заявив речник Міноборони США Пітер Кук.

Є сумніви, що президент Росії Володимир Путін хоче боротися лише із силами так званої «Ісламської держави».

Джерела у розвідслужбах США кажуть, що не будуть здивовані, якщо Москва діятиме і проти опозиційних Ассаду сирійських сил. З’являється загроза, що російські військові можуть випадково опинитися у конфліктній ситуації з американськими. Це причина першої за тривалий час розмови американського міністра оборони Аштона Картера з російським міністром. Повідомлення обурило критиків президентської адміністрації на Капітолійському пагорбі.

«Вже традиційно адміністрація Обами засудила крок Путіна, але тепер капітулювала, погодившись на переговори на військовому рівні», – сказав сенатор-республіканець Джон Маккейн.

Звітуючи перед законодавцями, колишній командувач військ, генерал у відставці Девід Петреус застерігає про наслідки: «Коли США не виявляє ініціативи, то вакуум заповнюють інші – часто у такий спосіб, що шкодить нашим інтересам».

А тим часом сирійська авіація виявляє свою здатність активізувати рейди на позиції противників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG