Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: суд засудив російського майора за участь у війні проти України до 14 років тюрми


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Дзержинський райсуд Донецької області засудив майора Збройних сил Росії Володимира Старкова за участь у веденні агресивної війни проти України до 14 років позбавлення волі. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Півгодини тому головуючий судового засідання Дзержинського районного суду Донецької області, за клопотанням державного обвинувача-прокурора головної військової прокуратури, оголосив вирок майору Збройних сил Російської Федерації Старкову. Насамперед, крім інших статей Кримінального кодексу, за участь у веденні агресивної війни проти України на виконання наказів начальника Генштабу Росії Герасимова», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Матіоса, Старкову призначили покарання – 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Старков у суді вину визнав повністю, додав головний військовий прокурор.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Володимира Старкова заарештували 25 липня цього року на Донбасі. Вантажівку зі зброєю, в якій він перебував, затримали на пункті пропуску «Березове». Вона прямувала з Донецька до Ясного, яке контролюють сепаратисти, але заблукала і потрапила до українських військових. Старкову в Україні висунули звинувачення за статтею «тероризм».

Майор Володимир Старков. 13 серпня 2015 року
Майор Володимир Старков. 13 серпня 2015 року

Російська сторона наразі не підтвердила особистість Володимира Старкова. Водночас сам Сарков заявляв, що є російським військовим.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі – зброєю і військовими. Москва це заперечує і заявляє, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG