Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський вперше виступив у Генасамблеї ООН


Папа Римський під час молитви за загиблими під час терактів 11 вересня у США
Папа Римський під час молитви за загиблими під час терактів 11 вересня у США

Папа Римський Франциск, вперше виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, заявив про небезпеку нестримного прагнення до наживи і влади, про необхідність подолання бідності та про право кожної людини на мінімальні блага.

«Егоїзм, жадання влади і багатства ведуть до нераціонального використання доступних ресурсів Землі, витісняють на узбіччя слабких і тих, хто позбавлений можливостей», – сказав Папа Римський у п’ятницю, 25 вересня.

Він закликав світових лідерів забезпечити кожного зі своїх співгромадян мінімальними засобами, необхідними для життя. «На практиці цей мінімум складається з трьох пунктів: житло, робота і земля», –сказав понтифік, слова якого зустріли оплесками.

У п’ятницю глава Римо-католицької церкви зустрівся також з родичами жертв терактів у США 11 вересня 2001 року. Церемонія пройшла у меморіальному центрі на місці, де стояли зруйновані терористами вежі-близнюки торгового центру. Франциск прочитав молитву за загиблими.

У четвер, 24 вересня, під час п’ятиденного візиту до США Папа Римський виступив на спільному засіданні членів Палати представників і Сенату США.

XS
SM
MD
LG