Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Кемерон: «вибори» сепаратистів порушують Мінські угоди


Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон вважають, що проведення псевдовиборів 18 жовтня та 1 листопада на окупованих територіях є неприйнятним і підриває Мінські домовленості.

Як повідомляє прес-служба президента України, під час зустрічі з Кемероном Порошенко наголосив, що наслідком такого порушення домовленостей мають стати санкції щодо Росії.

Водночас Кемерон запевнив у готовності й надалі підтримувати Україну в захисті її територіальної цілісності як політично, так і на практиці – шляхом направлення військових інструкторів та цільової допомоги Збройним силам України.

Прес-служба Кемерона наразі не повідомляє подробиці зустрічі з Порошенком.

Зустріч відбулася в рамках роботи 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. На територіях, контрольованих «ДНР», «виборчий процес» уже розпочався. Міжнародна спільнота засуджує намір сепаратистів провести свої «вибори», натомість в Росії заявляють, що вони не суперечать Мінським угодам.

XS
SM
MD
LG