Доступність посилання

ТОП новини

28 вересня стартує чергова глобальна акція на підтримку Надії Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Сьогодні, 28 вересня стартує чергова глобальна акція на підтримку української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, яку понад рік утримують у СІЗО в Росії.

«Жодного єдиного формату немає – кожен, хто хоче, може зробити у своєму місті або в мережі те, що здається йому відповідним. Приєднуйтесь. Хештег # FreeSavchenko», – написав у Facebook один з адвокатів українки Ілля Новиков.

22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко понад рік перебуває в СІЗО в Росії. Її, зокрема, звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, а згодом примусово переправили до Росії.

XS
SM
MD
LG