Доступність посилання

ТОП новини

Латвійці приєдналися до глобальної акції на підтримку Надії Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У Ризі біля посольства Росії в Латвії латвійці приєдналися до глобальної акції на підтримку української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, ув’язненої в Росії.

Конгрес українців Латвії, який є ініціатором приєднання Латвії до акції на підтримку Савченко, виступив із зверненням до міжнародної спільноти, в якому закликав посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою негайного звільнення політичного в’язня Савченко.

«Латвійська Республіка, Європейський Союз і міжнародне співтовариство в цілому не раз закликали Російську Федерацію звільнити Надію Савченко, але на всі заклики державна каральна система Росії тільки посилювала абсурдність пред’явлених Савченко звинувачень», – зазначив Радіо Свобода керівник Конгресу українців Латвії Микола Павлюк.

До глобальної акції на підтримку Надії Савченко приєдналися також дипломати посольства України в Латвії.

Акція проводиться у всьому світі з нагоди виступу президента Росії Володимира Путіна на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Також 28 вересня у Нью-Йорку активісти обіцяють проводити акції протесту проти політики президента Росії Володимира Путіна.

22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії почав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Українці загрожує до 25 років позбавлення волі.

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко понад рік перебуває в СІЗО в Росії. Її, зокрема, звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, а згодом примусово переправили до Росії.

XS
SM
MD
LG