Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія відкидає пропозиції Путіна щодо Сирії


Міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр (ліворуч) разом із держсекретарем США Джоном Керрі
Міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр (ліворуч) разом із держсекретарем США Джоном Керрі

Саудівська Аравія відкинула заклик Москви до міжнародної спільноти підтримати сирійського президента Башара Асада.

Міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр після консультацій із союзниками в Нью-Йорку 29 вересня назвав пропозицію Путіна, оголошену на сесії Генеральної асамблеї ООН, «холостим пострілом» і наголосив, що Асад або добровільно залишить свій пост, або буде усунений силовим шляхом.

Аль-Джубейр охарактеризував Іран, якого Путін запропонував у члени потенційної антиісламістської коаліції, як «окупанта Сирії» і звинуватив Тегеран у підтримці екстремізму на всьому Близькому Сході.

«При всій повазі до Росії і тих, хто думає, як вона, у Асада немає майбутнього в Сирії. Якби Росія була справді зацікавлена в боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», вона б приєдналася до вже чинної міжнародної коаліції. Однак розгортання російських військ у Сирії вказує скоріше на те, що метою Москви є зміцнення влади Асада, а не протидія радикалам», – твердить саудівський міністр.

У виступі на сесії Генеральної асамблеї ООН 28 вересня президент Росії Володимир Путін назвав помилкою «відмову від співпраці з сирійською владою». За його словами, потрібно об’єднати зусилля і створити широку антитерористичну коаліцію.

XS
SM
MD
LG