Доступність посилання

ТОП новини

Державі повернули землі Януковича вартістю понад 7 мільйонів гривень


Ілюстраційне фото, Мислівські угіддя «Рубіж»
Ілюстраційне фото, Мислівські угіддя «Рубіж»

Прокуратура повернула державі 17,5 гектара земель лісового фонду в Сухолуччі, які належали колишньому президентові Віктору Януковичу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

«Прокуратура Київської області в суді касаційної інстанції відстояла повернення з незаконного володіння земель лісового фонду вартістю понад 7 мільйонів гривень, які належали колишньому президентові Віктору Януковичу», – сказано в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що Київська облдержадміністрація вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення, змінивши їхнє цільове призначення на сільськогосподарське.

У подальшому Вишгородська райдержадміністрація передала ці землі у власність громадян для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

Суди усіх інстанцій підтримали позицію прокуратури щодо повернення з незаконного користування у держвласність земель, які належали ТОВ «Дом лесника» та входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента «Акація» та «Острів».

У квітні 2015 року повідомлялося, що 136 гектарів земель резиденції «Межигір’я» повернуто у державну власність.

XS
SM
MD
LG