Доступність посилання

ТОП новини

Менше ніж 15% росіян підтримують введення військ Росії до Сирії – опитування


На мітингу опозиції в Москві, 20 вересня
На мітингу опозиції в Москві, 20 вересня

Менше ніж 15% росіян підтримують введення військ Росії до Сирії. Про це свідчать дані соціологічного опитування російського «Левада-центру».

Згідно з результатами опитування, за пряму військову підтримку керівництва Сирії (введення військ) висловилися лише 14% респондентів (6% – «точно так», 8% – «скоріше так»). Проти введення військ виступає 69% опитаних (30% – «скоріше ні», 39% – «точно ні»). Вагалися з відповіддю – 18%.

При цьому 67% опитаних виступають за «політичну і дипломатичну підтримку» Сирії, 20% висловилися проти, 14% – вагалися з відповіддю.
Разом з тим 55% росіян підтримують надання Сирії гуманітарної допомоги, 29% – проти, 15% – вагалися з відповіддю. За військово-технічну допомогу (консультації, озброєння) виступають 33% респондентів, проти – 41%, 17% – вагалися з відповіддю.
За економічну допомогу уряду Сирії виступають 41% опитаних, 40% – проти, 20 – вагалися з відповіддю.

При цьому на запитання, які цілі ставить керівництво Росії, співпрацюючи з президентом Сирії Башаром Асадом, 30% вибрали відповідь «захищає російські інтереси на Близькому Сході, забезпечує безпеку російських компаній у цьому регіоні»; 28% – «намагається зміцнити позицію Росії у світі, її авторитет і незалежність від Заходу»; 22% – «перешкоджає поширенню впливу ІДІЛ і радикального ісламу в світі, захищає від нього південні рубежі Росії»; 19% – «захищає останній з решти проросійськи налаштованих режимів на Близькому Сході»; 14% – «захищає населення Сирії від ісламських терористів і екстремістів». 19% – вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося 18-21 вересня 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600/800 осіб віком 18 років і старше у 134 населених пунктах 46 регіонів Російської Федерації.

Сьогодні, 30 вересня, Рада федерації Росії за зверненням президента Росії Володимира Путіна дала згоду на використання військово-повітряних сил Росії на території Сирії. На початку вересня ЗМІ повідомили, що російські військові вже беруть участь в бойових діях у Сирії на боці урядових військ.

XS
SM
MD
LG