Доступність посилання

ТОП новини

Криза «Фольксваґена» поширюється на європейські країни


«Це може бути дуже великою проблемою для всього сектору» – експерт

Автоконцерн Volkswagen буде змушений відкликати для ремонту до 11 мільйонів автомобілів після скандалу з фальсифікаціями показників шкідливих викидів. Очікується, що ця операція коштуватиме концерну понад 6,5 мільярдів доларів і зачепить не лише американський, але і європейські ринки.

Криза Фольксвагена поширюється на європейські країни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Новий головний виконавчий директор автоконцерну Volkswagen Маттіас Мюллер заявив, що його компанія повідомить клієнтам у найближчі дні, що дизельні моделі Volkswagen потрібно буде переобладнати іншими датчиками, що фіксують шкідливі викиди в атмосферу. Як з’ясували кореспонденти агентства «Рейтер», на засіданні керівництва компанії, що відбувалося за зачиненими дверима, йшлося про 11 мільйонів автомобілів, які компанія продала в США та Європі.

За словами аналітика автомобільного ринку компанії JP Morgan Майкла Белла, ані кількість автомобілів, ані сума втрат компанії поки що не можуть бути названі точно. Ба більше, на його думку, проблема може не обмежитися лише однією компанією.

Для «Фольксваґена» це величезна проблема, але якщо вона поширена на всю автомобільну індустрію, це може бути дуже великою проблемою для всього сектору
Майкл Белл

«На цей момент ніхто точно не знає, наскільки поширеною є ця проблема. Звичайно, для «Фольксваґена» це величезна проблема, але якщо вона поширена на всю автомобільну індустрію, це може бути дуже великою проблемою для всього сектору», – говорить експерт.

Вже зараз можна говорити про те, що географічно ця криза поширилася на європейські країни. Угорська влада заявила, що принаймні 2 мільйони машин з фальшивими датчиками були зроблені на заводах на заході країни.

Американська влада звинувачує компанію в обладнанні своїх дизельних автомобілів програмним забезпеченням, яке занижує реальні показники викидів шкідливих речовин у момент тесту на ці викиди. Після цього найбільший автовиробник Європи зізнався в обмані і на європейському ринку, де Volkswagen продає близько 40 відсотків своїх автомобілів.

Європейська комісія також запросила всі країни Євросоюзу провести необхідні розслідування на національних рівнях, оскільки потрібна повна картина того, як багато транспортних засобів в ЄС було оснащено відповідним обладнанням, забороненим законодавством ЄС із 2007 року.

Американський уряд зобов’язав концерн відкликати понад 4 мільйони легкових автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні в 2009–2015 роках. Крім цих двох, концернові також належать марки Seat і Škoda. Компанії також може загрожувати штраф у розмірі близько 18 мільярдів доларів.

  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG