Доступність посилання

ТОП новини

Україна застосувала санкції до 29 авіакомпаній Росії – Пивоварський


До складеного Україною списку санкцій потрапили 29 авіакомпаній Росії. Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. За його словами, підставою для скасування дозволів на польоти стало порушення російськими авіакомпаніями норм двосторонньої міжурядової угоди про повітряне сполучення.

«Мета санкцій – покарання порушників та посилення економічного тиску на ядерну державу, яка здійснила військову агресію проти України. Такі санкції проти Російської Федерації ввели інші країни світу, США, ЄС, Японія, Норвегія, Швейцарія і так далі. Глобально суспільство нас підтримує, як і інші країни світу. Україна готова понести економічні втрати від такого рішення», – сказав Пивоварський.

Міністр повідомив, що 27 авіакомпаній із «санкційного списку» незаконно здійснювали польоти до окупованого Криму, і якраз вони відчують першими наслідки дії санкцій, бо перевозили у 2,5 рази більше пасажирів, ніж українські.

Під заборону потрапили і дві українські компанії, які незаконно «націоналізував» так званий уряд тимчасово окупованого півострова.

«Транзитні пасажири-українці зможуть скористатись транзитними можливостями інших хабів, які є в Європі. Тобто для транзитних українських пасажирів ця втрата не буде відчутною», – додав Пивоварський.

Водночас він назвав схоже рішення російської сторони щодо України таким, що «йде урозріз із двосторонньою угодою».

22 вересня набрав чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Росії.

Державіаслужба України 28 вересня повідомила, що через порушення Росією норм і положень угоди про повітряне сполучення з початку зимової навігації вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною. Невдовзі після того Росія заявила, що з 25 жовтня цього року вводить заборону на польоти українських авіакомпаній.

XS
SM
MD
LG