Доступність посилання

ТОП новини

Черкащани збирають кошти на відновлення погорілого театру


На Театральній площі Черкас 4 жовтня відбулася презентація Міжнародного благодійного фонду «Черкаський театр». Його заснували актори для збору коштів на відновлення глядацької зали театру, яка згоріла в пожежі.

Концерт-презентацію фонду актори та черкаські виконавці організували біля погорілого театру. У такий спосіб спробували привернути увагу містян до необхідності ремонту приміщення. Адже ззовні майже не помітні наслідки пожежі.

«Хочеться вірити, що сума на рахунку нашого фонду, яка сьогодні вже трохи менше двох тисяч, зросте. Але це не основна мета, бо для нас набагато важливіше показати цим концертом, що театр живий, і що ми хочемо бачити глядачів, а зі свого боку готові дарувати свою творчість. Тим більше в такий час, коли не вистачає позитивних емоцій», – зауважив голова фонду, актор Олександр Гуменний.

Скриньки для збору коштів поставили перед сценою. Концерт-презентацію актори відкрили символічною піснею «Ми віримо», яку кілька років тому написали спеціально до ювілею Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

На початку заходу на площі зібралося близько двохсот містян. Серед них і школярка Анастасія Дерібезова із подругою.

«Лише двічі була в театрі, зараз навіть не пригадаю, на яких саме виставах. Але закладу хочеться допомогти з відбудовою. Батьки навіть кошти з собою дали», – розповіла дівчина.

Концерт-презентація благодійного фонду тривав понад чотири години. Підрахувати зібрані кошти організатори обіцяють у понеділок, 5 жовтня.

Пожежа в Черкаському театрі сталася 1 липня і тривала кілька годин. Займання сталося на третьому поверсі глядацької зали. У результаті зала згоріла: обвалилися усі поверхи і дах. Пожежникам вдалося врятували сценічну й адміністративну частини театру.

XS
SM
MD
LG