Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група в Мінську 6 жовтня обговорить вибори на Донбасі – Єлісєєв


 Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Тристороння контактна група на засіданні в Мінську у вівторок, 6 жовтня, обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі, повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

«Обговорення особливостей проведення місцевих виборів відбуватиметься у рамках тристоронньої контактної групи. І я хочу сказати: вже завтра відбудеться чергове засідання, на якому ми розраховуємо, якраз цей процес буде розпочато», – сказав він.

Також Єлісєєв повідомив, що під час переговорів у «нормандському форматі» 2 жовтня українській стороні нав’язували необхідність ухвалення нового спеціального закону про особливий статус Донбасу, про повну амністію бойовиків і про вибори, але, як заявив Єлісєєв, Київ ці умови відкинув.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які визначили сепаратисти.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно.

Міжнародна спільнота засуджує намір сепаратистів провести свої «вибори», натомість в Росії заявляли, що вони не суперечать Мінським угодам

XS
SM
MD
LG