Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок сепаратисти оголосять про скасування псевдовиборів – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що у вівторок, 6 жовтня, бойовики мають оголосити про скасування псевдовиборів на Донбасі.

«Є інформація, що завтра бойовики оголосять про скасування псевдовиборів 18 жовтня та 1 листопада», – сказав Порошенко у понеділок, 5 жовтня, на зустрічі з лідерами фракцій у Верховній Раді, під час якої розповів про хід та результати переговорів «нормандської четвірки», які відбулися 2 жовтня у Парижі.

«Не існує іншого шляху врегулювання кризи на Донбасі ніж проведення справжніх виборів, які мають відбутися за українським законодавством і відповідати всім критеріям ОБСЄ», – зазначив президент.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, наразі нічого не повідомляють про це.

Раніше сьогодні заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що тристороння контактна група на засіданні у Мінську 6 жовтня обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі.

Раніше Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам заявив, що на зустрічі «нормандської четвірки» президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня. Натомість глава МЗС Росії заявив, що «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно.

XS
SM
MD
LG