Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін про Париж, Тимошенко про тарифи, а Ляшко – про «зраду»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Радіо Свобода зібрало інформацію про те, що відбуватиметься у Верховній Раді цього тижня

Київ – Після сенсаційного, а в подальшому і скандального арешту народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука, Верховна Рада розпочинає новий пленарний тиждень. Лідер «радикалів» Олег Ляшко впевнений: арешти його однопартійців продовжуватимуться, а от спікер Володимир Гройсман такі припущення категорично заперечує.

Клімкін про Париж, Тимошенко про тарифи, а Ляшко – про «зраду»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Черговий пленарний тиждень Верховної Ради (3-9 жовтня) розпочнеться з обговорення «нормандських» переговорів. Доповідати депутатам про їх перебіг буде міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

«У п’ятницю відбулися зустрічі у нормандському форматі в Парижі. Народні депутати мають почути з першоджерел, які були перемовини, що відбувалося, які домовленості досягнуті, в яких напрямках, щоби ніхто не міг спекулювати на цих темах. Я доручаю апарату Верховної Ради запросити на середу міністра закордонних справ», – розпорядився спікер Володимир Гройсман.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

Та особа міністра не задовольнила лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка, який замість Клімкіна вимагав присутності президента Порошенка.

Як взагалі німецький канцлер і французький президент можуть диктувати нам, суверенній державі, за якою Конституцією жити, які вибори проводити, як амністувати терористів
Олег Ляшко

«Там були переговори один на один без Клімкіна. Ми вимагаємо президента. Нехай він проінформує український народ, парламент про що домовилися в Парижі. Про які вибори, про які зміни до Конституції. Як взагалі німецький канцлер і французький президент можуть диктувати нам, суверенній державі, за якою Конституцією жити. Які вибори проводити, як амністувати терористів. Я вважаю, що це приниження українського народу», ­– сказав він під час свого виступу на погоджувальній раді.

Крім того, Олег Ляшко побоюється, що вслід за привселюдним арештом Ігоря Мосійчука, у парламент цього тижня надійдуть подання від Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з нього та його однопартійців Андрія Лозового, Сергія Скуратівського, Сергія Рибалка та Дмитра Лінька. Втім, наразі жодного такого подання щодо будь-якого депутата до Верховної Ради не надходило, запевнив «радикала» Володимир Гройсман.

Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Зміни цього тижня можуть торкнутись не лише парламентарів, але й урядовців. З окремим листом до депутатів вже звернувся Арсеній Яценюк. У цьому листі прем’єр просить фракції невідкладно подати кандидатури на нові посади кількох віце-прем’єрів.

«Прошу вас невідкладно внести від коаліції депутатських фракцій такі кандидатури: першого віце-прем’єра, віце-прем’єра з питань енергетики та промисловості, віце-прем’єра з питань євроінтеграції, міністра екології та природних ресурсів, міністра охорони здоров’я», – зачитав документ віце-прем’єр і міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Що ж стосується конкретних законопроектів, які розглядатиме Верховна Рада, то в порядку денному на 3-9 жовтня містяться законопроекти щодо реформи системи виконання судових рішень, податкової реформи, надання українського громадянства бійцям АТО з інших країн, діяльність Антимонопольного комітету, фінансування політичних партій. Ймовірно порушуватиметься питання голосування на місцевих виборах переселенців. Активно наполягатиме на своїх законопроектах щодо тарифів та ринку газу фракція «Батьківщина».​

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Ми хочемо внести до закону України про ринок газу положення, щоб весь газ українського видобутку віддавався людям на опалення і використання в побуті
Юлія Тимошенко

«Ми внесли постанову на створення тимчасової слідчої комісії про розслідування фактів корупції в НАК «Нафтогаз» з тою метою, щоб прибрати або краще його ліквідувати як посередника. Також на цьому тижні ми хочемо внести до закону України про ринок газу положення, щоб весь газ українського видобутку віддавався людям на опалення і використання в побуті», – анонсувала Юлія Тимошенко.

У вівторок народним депутатам буде запропоновано розглянути законопроекти щодо підвищення обороноздатності, проблем енергетичної та економічно-фінансової сфер, у тому числі антимонопольні законопроекти. У середу – низка питань щодо забезпечення міжнародних зобов’язань, організаційні питання роботи парламенту. У четвер – пакет законопроектів, спрямованих на виконання завдань щодо запровадження безвізового режиму з країнами ЄС, кілька законодавчих актів щодо реформи судової реформи. У п’ятницю ж депутати традиційно слухатимуть звіт уряду. Втім, хто конкретно доповідатиме і про що, наразі невідомо.

Згідно ж зі статистикою, оприлюдненою на офіційному сайті Верховної Ради, у парламенті зареєстровано більше 2 тисяч законопроектів, з яких депутати розглядають лише 7%.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG