Доступність посилання

ТОП новини

Мер Чернігова маніпулює вподобаннями виборців?


Проміжні вибори у Чернігові влітку 2015 року запам’яталися скандалами з підкупом виборців
Проміжні вибори у Чернігові влітку 2015 року запам’яталися скандалами з підкупом виборців

У Чернігові напередодні виборів міська влада хоче роздати нужденним 20 мільйонів гривень

В Чернігові знову черги за матеріальною допомогою. Не встигли містяни забути дармову «гречку», яку роздавали на вулицях напередодні липневих проміжних виборів до Верховної Ради, як знову пенсіонери та малозабезпечені шикуються в черги. Цього разу людям обіцяють дати гроші – цілком офіційно, як матеріальну допомогу від міської ради.

Мер Чернігова маніпулює вподобаннями виборців?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Інформація про матеріальну допомогу, яку може отримати фактично кожен житель міста, в Чернігові з’явилась ще минулого тижня. Мер міста Олександр Соколов, який знову балотується на посаду міського голови, запропонував надати 20 мільйонів гривень з міського бюджету на реалізацію програми одноразової матеріальної підтримки жителів Чернігова.

Життя надзвичайно тяжке. Ми повинні зробити хоч щось, щоб їм допомогти
Світлана Васильєва

«Обґрунтування звучало так – життя надзвичайно тяжке. Десь п’ятдесят відсотків жителів міста отримають пенсію менше 1300 гривень. Тому ми повинні зробити хоч щось, щоб їм допомогти», – пояснює ініціативу міського голови начальник відділу звернень громадян та соціальних питань Чернігівської міської ради Світлана Васильєва.

За пропозицію міського голови ще мають проголосувати депутати міської ради на черговій сесії. Але чернігівці вирішили не гаяти часу і почали подавати заяви навіть не чекаючи, за що проголосують народні обранці. Скільки сотень гривень видаватимуть в одні руки – ніхто точно не знає.

Хоч по 50 – на шоколадку
Валентина Сукницька

«Мені подзвонили і сказали:«Ти чула? У кого мінімальна пенсія, Соколов по 500 гривень виділить. Будемо сподіватись. Може, не по 500, а хоч по 50 – на шоколадку»», – жартує чернігівка Валентина Сукницька.

Хто стоїть у чергах на отримання матеріальної допомоги?

Більшість людей, які стоять у черзі із заявами, – пенсіонери. У кожного свої плани на обіцяну допомогу. Комусь треба погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги, комусь потрібні гроші на ліки.

Скільки дадуть – все буде непогано
Ганна Орешко

«Мені – на ліки, – пояснює пенсіонерка Ганна Орешко. – Я погано бачу. І ходжу погано. Цукровий діабет. Скільки дадуть – все буде непогано».

Втім, у черзі можна побачити і молодих людей. Здебільшого це молоді мами, яким потрібні гроші на дітей.

«У мене дитина – інвалід з дитинства, – розповідає чернігівка Оксана. – Дитині на ліки потрібні гроші. Хочу, щоб видали хоч трохи грошей».

Чернігів напередодні виборів знову лихоманить
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Черги в місті

Спочатку черг було дві: одна під Пенсійним фондом, де пенсіонери повинні були отримати довідку про доходи, інша – під відділом звернень громадян та соціальних питань. Але пізніше ситуація змінилась.

«Ми домовились з начальником Пенсійного фонду, що ми приймаємо документи від пенсіонерів без довідок, а потім вони у нас ці довідки беруть і докладають тими документами, яких не вистачає», – пояснює куди й чому зникла черга з-під будівлі Пенсійного фонду Світлана Васильєва.

Бланки заяв на матеріальну допомогу люди заповнюють прямо на вулиці, під приміщенням, де їх приймають. В середину будівлі чернігівців запускають організовано. За порядком слідкують правоохоронці.

Чи отримають люди бажану матеріальну допомогу, стане відомо вже 7-го жовтня під час сесії міської ради. За прогнозами експертів – малоймовірно, що депутати наважаться приймати непопулярні рішення напередодні виборів.

XS
SM
MD
LG