Доступність посилання

ТОП новини

«Тимошенко в Гондурас майже відправили, а Кернеса ніяк не посадять» (огляд соцмереж)


У соцмережах запитують, чи поїде Тимошенко в Гондурас, і акцентують, що важливі петиції лишаються поза увагою

У понеділок, 5 жовтня, на сайті офіційного інтернет-представництва президента України петиція про призначення нардепа Юлії Тимошенко послом у Гондурасі набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. У соцмережах із гумором чекають, як Петро Порошенко прокоментує це, і говорять, що за жартами люди не бачать важливого.

Після того, як 28 серпня Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих президентові України, і дав старт роботі відповідного сайту, чимало громадян зареєстрували свої пропозиції до очільника держави. І як показала тематика петицій, українців турбують питання не лише державного рівня. Зокрема, на сайті з’явилося чимало петицій-жартів: попросити у власників Burger King відкрити в Україні ресторан, легалізувати марихуану і дозволити трансляцію «Губки Боба» на Першому суспільному каналі, відкрити доступ до депутатської їдальні, ввести тест на IQ для тих, хто пише петиції.

«На відміну від інших держав, ми в законі не заборонили жарти. Як на мене, це також наша українська особливість. Буде багато спроб «тролити» президента і писати різні «приколи», але це нормально», – зазначив у коментарі Радіо Свобода керівник групи електронної демократії «Реанімаційного пакету реформ» Сергій Лобойко.

Петиція про призначення народного депутата Юлії Тимошенко послом у Гондурасі, яка 5 жовтня набрала необхідну для розгляду президентом кількість голосів, з’явилася на сайті глави держави ще у вересні. Автор петиції вказав, що Тимошенко має отримати нову посаду через «великий управлінський досвід і необхідні знання».

Журналіст Олексій Братущак у своєму блозі дивується, що Юлія Тимошенко досі не відреагувала на петицію про неї. «Вона, як майстер піару, на рівні відчуттів мала б зрозуміти: потрібно швидко й креативно відреагувати. Зіграти на випередження, щоб потім опоненту було ще складніше набрати політичних балів на цій темі», – пише він.

І запропонував, як могла б виглядати відповідь Тимошенко:

Тим часом користувачі соцмереж сиплють жартами про Юлію Тимошенко і її «заслання».

А журналіст і публіцист Віталій Портников у цій ситуації виступив на захист Гондурасу.

Дехто ж звернув увагу на те, що в Гондурасі немає посольства України:

Звучать думки і про несерйозність таких петицій на тлі політичних реалій та рейтингів політиків:

​А деякі користувачі соціальних мереж звертають увагу на те, що через жартівливі петиції залишають непоміченими і не набирають потрібні 25 тисяч голосів важливі й актуальні.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG