Доступність посилання

ТОП новини

Путін квапиться, бо «ситі роки» для Росії закінчуються (огляд преси)


Головна причина поступливості Путіна – погіршення економічного становища Росії через санкції і падіння цін на нафту

Газета «Сегодня» скептично оцінює активніть роботи Верховної Ради найближчим часом. Депутати зараз більше стурбовані кадровими питаннями і місцевими виборами, а також майбутніми можливими арештами інших народних обранців, ніж проведенням реальних реформ в країні, зазначає газета.

Іншої думки дотримуються журналісти газети «Україна молода», яких Верховна Рада приємно здивувала своїм конструктивізмом. А ще – дотриманням регламенту, про що і депутати, і головуючий за останній час майже забули. Навіть закони, які не викликали особливих суперечок, депутати відмовлялися голосувати за спрощеною процедурою. Про причини сумлінності парламентаріїв видання розповідає в публікації «Тарифи як козирна карта».

Газета «День» пише про вибори в Дніпропетвровську, які, на думку газетярів, можуть стати ключовими з погляду розвитку політичних подій в Україні. «Тут буде «лобове зіткнення» інтересів Коломойського й Порошенка», – переконаний експерт газети. Він не виключає «силового варіанту» розвитку подій. «Ця детонація з регіонів може cпричинити переформатування політичних сил і нинішнього розкладу політсил у Верховній Раді», – прогнозує експерт.

У цьому ж числі «День» пише, що головна причина поступливості Путіна – погіршення економічного становища Росії через санкції і падіння цін на нафту. Тому господар Кремля стає дедалі більш зацікавленим у тому, щоб створити бодай видимість врегулювання ситуації на Донбасі. Адже існує ризик, що коли нафта й надалі дешевшатиме, Росії знадобиться не просто скасування санкцій, а й термінова фінансова допомога Заходу у вигляді пільгових кредитів. А такі кредити можуть видаватися лише під конкретні й вагомі політичні поступки. Путін квапиться, відчуваючи, що «ситі роки» для російської економіки добігають кінця, і попереду – довга черга «худих років». Тому російський президент поспішає легалізувати всі свої незаконні придбання в результаті агресії проти України, тобто Крим і Донбас. Про те, яким Путiн хоче бачити Донбас і що він для цього робить, газета «День» розповідає в публікації «Чи вартий Париж меси».

Росія проводить наступну фазу гібридної війні – економічну експансію, вважають експерти «Голос України». Український бізнес зазнає атак з боку російських компаній, російські банки скуповують майно підприємств, акції, напрацьовуються схеми судового, легального «віджиму» українського майна. Докладніше парламентська газета розповідає у статті «Другий фронт».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG