Доступність посилання

ТОП новини

За вступ до Євросоюзу готові проголосувати 46% українців – опитування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Більшість українців підтримують проєвропейський напрямок зовнішньої політики України, якби у вересні 2015 року відбувався референдум щодо вступу України до того чи іншого геополітичного об’єднання, то за вступ до Європейського союзу були готові проголосувати 46% дорослих жителів України, «проти» – 30%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Ще 13% не визначилися, а майже 11% не прийшли б на цей референдум.

Водночас, за результатами соцдослідження, за вступ до Митного союзу виступають 18% респондентів, а 58% – проти, 12% не визначилися і ще 12% проігнорували б такий референдум.

При цьому соціологи зауважують, що порівняно із груднем минулого року підтримка вступу України до ЄС знизилася – із 53% у грудні 2014 до нинішніх 46%, майже на стільки ж збільшилася частка тих, хто налаштований проти вступу до ЄС, – із 24% у грудні 2014 до 30% у вересні 2015 року.

Натомість ставлення до інтеграції із Митним союзом за минулі 9 місяців не змінилося.

З 9 по 24 вересня 2015 року КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки, методом особистого інтерв’ю опитали 2041 респондента.

За результатами соцдосліджень КМІС у 2013 році, частки прихильників ЄС та Митного союзу статистично зрівнялися: українців, готових голосувати за вступ до Євросоюзу виявилося майже стільки ж, як і готових голосувати за вступ до Митного союзу, – близько 38%.

XS
SM
MD
LG