Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: «Опозиційному блоку» у Харкові незаконно відмовили у реєстрації


ЦВК зобов’язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати до Харківської облради від «Опозиційного блоку», скасувавши постанову від 1 жовтня. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Центрвиборчкому у середу, 7 жовтня.

У ЦВК зазначили, що висновки Харківської обласної виборчої комісії не базуються на чинному законодавстві, тож постанова про відмову у реєстрації «Опозиційного блоку» є незаконною.

Раніше Харківська обласна виборча комісія мотивувала відмову у реєстрації «Опозиційного блоку» порушенням термінів щодо внесенням документів, порушенням порядку висування кандидатів, невідповідністю документів вимогам законодавства і відсутністю документа про внесення грошової застави.

30 вересня народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін повідомив, що цю політичну силу зареєстрували для участі у виборах у Харкові, проте 1 жовтня з’явилася інформація про відмову у реєстрації.

Раніше в «Опозиційному блоці» неодноразово погрожували бойкотувати вибори у разі відмови реєстрації всіх регіональних організацій цієї політичної сили.

«Опозиційний блок» виник на уламках Партії регіонів, яка після подій Майдану на початку 2014 року практично припинила політичну діяльність і не брала участі у позачергових парламентських виборах, до нього ввійшли багато членів цієї партії.

Партія регіонів отримувала найбільше голосів виборців саме на Сході України. Тим часом через окупацію частини Донбасу і небезпеку у прилеглих до зони АТО місцевостях місцеві вибори 25 жовтня там проводитися не будуть.

XS
SM
MD
LG