Доступність посилання

ТОП новини

Секрети «шпигуна» Валентина Наливайченка («СХЕМИ» | ВИПУСК №57)


Також у випуску: Депутат Ігор Котвіцький згадав про незалекларований мільярд | Родина депутата Столара платить податки країні-агресору

Секрети шпигуна Валентина Наливайченка

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко нещодавно розпочав інформаційну кампанію проти президента. Це сталося після того, як Петро Порошенко через парламент його звільнив. Наливайченко активно коментує інформацію у пресі, яка свідчить про наявність у Порошенка офшорної компанії яка нібито отримує гроші з невідомих джерел та оплачує рахунки його близького оточення. Минулого тижня ми розповідали про цей та інші бізнеси Порошенка. А цього – вирішили придивитись, чи не грішить тим самим і сам колишній голова СБУ. Ну і звичайно ж, натрапили на багато цікавих історій, що беріг у шафі і сам Валентин Наливайенко, людина з президентськими амбіціями. Розслідування Михайла Ткача.


Депутат Ігор Котвіцький згадав про незалекларований мільярд

Народний депутат від «Народного фронту» Ігор Котвіцький доповнив свою декларацію за 2014 рік, дописавши, що мав на рахунках у банках та інших фінансових установах 970 мільйонів гривень. Доповнену декларацію він оприлюднив на сайті Верховної Ради в серпні – приблизно через п’ять місяців після першої версії. Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим у парламенті. Хто цей депутат і як він пояснює такі зміни в декларації – у сюжеті програми «Схеми».

Родина депутата Столара платить податки країні-агресору

Матір впливового депутата Київради Вадима Столара – Яна Столар – сплачує податки до російської казни, бо має досить великий бізнес у Москві. Згідно з даними відкритого реєстру юридичних осіб Російської Федерації, Яна Столар має мажоритарну частку у російській туристичній фірмі «Скай Клуб». Вадим Столар дуже впливова фігура – він перший заступний голови бюджетної комісії Київради та буде балотуватись на місцевих вибора у столиці.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG