Доступність посилання

ТОП новини

Акціонерне товариство «Народний фронт» («СХЕМИ» | ВИПУСК №59)


Також у випуску: Земельний самосуд | Джакузі в податковій

Акціонерне товариство «Народний Фронт»

Мабуть, тільки ледачий останнім часом не вимагав відставки Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та не звинувачував його у тому, що він працює на олігархів.

Його політична сила Народний фронт – це свого роду дзеркало, публічне відображення інтересів прем’єра Яценюка та його оточення. Народний Фронт,був створений під парламентські вибори минулого року та став другою за чисельністю фракцією в парламенті та коаліції.

Про різні підводні течії в політичній силі прем’єр-міністра та що саме вони несуть українцям, дізнавалася Анастасія Іванцова.


Земельний самосуд

Земля під Києвом завжди була ласим шматком для можновладців, прокурорів, суддів. Саме там вони полюбляють будувати собі маєтки.Часто-густо ці ділянки дістаються їм задарма, коли ринкова ціна за кожну сотку сягає, наприклад, п’яти тисяч доларів.

Як же це їм вдається? Ось і приклад. У селі Тарасівка в Обухівському районі під Києвом доля ласого шмату землі втрапила у судову суперечку – яка дійшла до Вищого адміністративного суду.

Але тепер підприємливі судді, саме ті, що мають вирішити, кому належить земля, і самі, схоже,претендують на неї ж! Яке ж рішення вони ухвалять? Розслідування Олександра Чорновалова.

Джакузі в податковій

Після Революції гідності у ліквідованому Міністерстві доходів і зборів активісти виявили закриту зону відпочинку, де були джакузі, солярій, соляна кімната і боксерський ринг.

Що з цим вчинили нові володарі владних фіскальних кабінетів? Достеменно невідомо – бо навіть показати нашій програмі цей «спадок» Клименка відмовляються вже другий місяць поспіль.

Відомо. що податківці найняли оцінщиків – що мали провести інвентаризацію і власне визначити вартість того добра. Утім, хто саме провів оцінку за державні гроші – і який її результат – це теж керівництво податкової приховало від громадськості!

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG