Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Рютте обговорили подальші спільні дії щодо покарання винних у трагедії літака MH17


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко з прем’єром Нідерландів Марком Рютте під час телефонної розмови обговорили подальші спільні дії з метою створення оптимального механізму для забезпечення притягнення до відповідальності винних у трагедії літака «Малайзійських авіаліній».

Як повідомляє прес-служба президента України, співрозмовники домовилися, що остаточне рішення стосовно такого механізму буде ухвалено з урахуванням результатів кримінального розслідування, що здійснюється спільною групою з участю України, Нідерландів, Австралії, Малайзії та Бельгії.

Сьогодні слідчі нідерландської Ради розслідувань із питань безпеки оприлюднять свій звіт про причини падіння літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, що був збитий над Донбасом влітку 2014 року. У звіті експерти мають розповісти, як збили літак, але в ньому не йтиметься про відповідального за трагедію.

Раніше, у вересні 2014 року, Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів у попередній доповіді повідомила, що малайзійський «Боїнг-777» розпався в повітрі в результаті ураження «великою кількістю об’єктів високої енергії, що проникли в літак ззовні».

Сьогодні також російський виробник «Буків» заявив, що його експерименти підтвердили версію, згідно з якою малайзійський «Боїнг» збили з району населеного пункту Зарощенське, який, за твердженням компанії, перебував під контролем української сторони.

Унаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга», більшість із них була громадянами Нідерландів.

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
13.10.2015
Трагедія рейсу MH17: деталі оприлюднять нідерландські слідчі

Росія звітуватиме паралельно і скаржиться, що її слідство ігнорують далі
01.10.2015
Росію не покликали обговорювати міжнародний трибунал по «Боїнгу»

Два тижні до офіційних результатів розслідування: експерти отримали від бойовиків 560 нових фрагментів «Боїнга» далі
XS
SM
MD
LG