Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу в зоні АТО 1 військовий загинув, 3 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції один український військовий загинув, ще троє були поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що втрат сили АТО зазнали внаслідок учорашньої провокації, коли близько 17:00 бойовики обстріляли українські позиції між Авдіївкою і Спартаком на Донеччині.

«Близько десяти хвилин бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів», – наголосив Лисенко.

На інших ділянках фронту, за його словами, ситуація спокійна.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомляв про загибель одного і поранення двох військовослужбовців Збройних сил України в районі Авдіївки Донецької області 13 жовтня.

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що представники Збройних сил України спільно з російською стороною вивчають обставини обстрілу. «Зараз ми розбираємося, що саме сталося. Річ у тому, що з того боку є люди, яких не контролює влада так званих ДНР/ЛНР, тому зараз наш представник разом із представниками Росії перевіряє інформацію, і лише після цього буде ухвалене рішення про наші подальші дії», – сказав Полторак.

Упродовж кількох останніх днів сторони конфлікту на Донбасі повідомляли про збереження режиму припинення вогню. Востаннє про обстріл своїх позицій сили АТО повідомляли 7 жовтня, тоді були поранені четверо військових.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту у частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи – після того, як сторони дотримуватимуться режиму тиші.

XS
SM
MD
LG