Доступність посилання

ТОП новини

У Празі відбувся мітинг проти виступу російського військового ансамблю


У Празі відбувся мітинг проти виступу російського військового ансамблю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

У Празі відбувся мітинг проти виступу російського військового ансамблю

У Празі відбувся антивоєнний мітинг «Ні військовим трубам!» Його учасники протестували проти виступу ансамблю пісні й танцю російської армії імені Александрова. Організатором акції став празький Майдан.

Протест відбувся біля концертного залу Tipsport arena, де відбувся виступ відомого російського колективу. Учасники акції протесту розташували свій намет та утворили своєрідний коридор, через який мали проходити відвідувачі.

Демонстранти виступили проти російської агресії в Україні та Сирії, проти російського режиму та чеських проросійських колаборантів. Активісти принесли із собою транспаранти, фотографії жертв путінського режиму та прапори НАТО, ЄС, України та Чехії.

Серед протестувальників були як чехи, так і українці.

Турне дев’ятьма містами Чеської Республіки ансамбль імені Александрова розпочав 10 жовтня. Як повідомляло Радіо Свобода, приїзд цього колективу під егідою чеського президента Мілоша Земана викликав чимало негативних коментарів з боку чеських політиків та громадських активістів.

На їхню думку, військові співаки – це невід’ємна частина російської армії та пропаганди. «І окупант, що співає, є окупантом», – заявив депутат Європейського парламенту від правоцентристської партії ТОП 09 Яромір Штєтіна, маючи на увазі роль російських військових у Молдові, Грузії та Росії.

XS
SM
MD
LG