Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені двоє військових – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі жоден український військовий не загинув, двоє були поранені, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він зазначив, що вчора на лінії зіткнення було зафіксовано дві короткотривалих збройних провокації з боку бойовиків – в районі селища Піски на Донецькому напрямку та на західних околицях села Широкине.

В обох випадках була застосована стрілецька зброя, додав речник АТО.

Раніше повідомлялось, що вчора один український військовий був поранений близько 16:00, коли проросійські бойовики відкрили вогонь по позиціях сил АТО у районі селища Піски.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу зафіксували два порушення режиму тиші з боку українських військових, які нібито обстріляли селище Піски поблизу Донецького аеропорту, а також район «Вольво-Центру» на околиці Донецька. Про обстріли цих точок сепаратисти також повідомляли вчора.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту у частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи – після того, як сторони дотримуватимуться режиму тиші.

Упродовж останнього тижня сторони конфлікту на Донбасі повідомляли про збереження режиму припинення вогню. Проте також повідомлялось про поодинокі обстріли.

XS
SM
MD
LG