Доступність посилання

ТОП новини

ДФС звинувачує мережу «Буква» у несплаті 3 мільйонів гривень податків, у мережі це спростовують


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Державній фіскальній службі звинувачують мережу книгарень «Буква» у ввезенні з Росії книжкової продукції за заниженими цінами і, як наслідок, несплату податків на суму понад 3 мільйони гривень. Про це йдеться у відповіді ДФС на запит Радіо Свобода.У мережі «Буква» ці звинувачення податківців відкидають.

«Розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків службовими особами одного з підприємств Києва, яке у період 2015 року здійснило вивезення з Російської Федерації на територію України книжкової продукції за заниженими цінами. У подальшому шляхом реалізації через ланцюг підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців їхня вартість завищена в понад 6 разів і реалізована», – йдеться у відповіді на запит.

У ДФС зауважують, що ці «дії спричинили несплату до бюджету податків та митних платежів на суму понад 3 мільйони гривень».

У рамках вказаного провадження проведений комплекс слідчих дій – вилучені документи і книжкова продукція з ознаками контрафактної, додають у Державній фіскальній службі.

«Наше підприємство купує книжки на території України. Ми не ввозимо книжок з Росії взагалі. А книжки, які вони ( ДФС – ред.) вилучали, були надруковані в Україні. 1,6 мільйона гривень – це обіг підприємства, яке працює з мережею і щодо якого порушене провадження», – заявили у прес-службі мережі книгарень «Буква».

28 вересня у Державній фіскальній службі повідомили про проведення обшуків у столичній мережі книгарень «Буква».

Тоді у ДФС заявили, що проводять досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного із підприємств міста Києва, яке займається імпортом на територію України книжкової продукції із Росії. У мережі книгарень «Буква» тоді заявили, що не вважають себе винними за жодним із висунутих ДФС звинувачень.

XS
SM
MD
LG