Доступність посилання

ТОП новини

Узбекистан: чиновники змусили приклеїти назад зібрану бавовну перед візитом прем’єра


Невідклеєна бавовна на полях в Куштепінському районі Ферганської області Узбекистану
Невідклеєна бавовна на полях в Куштепінському районі Ферганської області Узбекистану

У Ферганській області Узбекистану ще й досі не відклеїли вже зібраний і приклеєний назад врожай бавовни

У Куштепінському районі Ферганської області Узбекистану ще й досі не відклеїли вже зібраний і приклеєний назад врожай бавовни. Працівників змусили клеїnи його назад до коробочок бавовника в очікуванні візиту в область прем’єр-міністра цієї країни Шавката Мірзіяєва. Таким чином місцеві чиновники хотіли продемонструвати йому свій «багатий урожай». Попри те, що бавовна на найближчих полях вже повністю зібрана, приклеєна до коробочок бавовника «вата» на площі 1,5 гектара досі чекає високопоставленого гостя, втрачаючи при цьому свою якість під впливом вітрів і дощів, які почалися в Узбекистані.

З полів фермерського господарства «Істіклол» у Куштепінському районі Ферганської області встигли повністю зібрати всю бавовну. На бавовняних полях, окрім сухих стебел бавовника, нічого не помітно. Проте 1,5 гектара бавовняного поля вздовж автомобільної дороги, по якій мав їхати кортеж високопосадовця, досі виглядає білим від розклеєної бавовни.

Узбекистан: чиновники змусили приклеїти назад зібрану бавовну перед візитом прем’єра
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


10 жовтня Узбецька редакція Радіо Свобода повідомляла, що місцеві органи влади Ферганської області змусили понад 300 працівників приклеювати назад зібраний врожай бавовни. Кореспондент Радіо Свобода також зробив фотографії з цих полів, де, зібравшись по 3–4 людини, жителі району за допомогою клею ПВА приклеювали на бавовник вже зібрану бавовну.

Через тиждень після цього випадку кореспондент Радіо Свобода знову поїхав до Куштепінського району. Місцеві жителі допомогли йому знайти поле, де до бавовника клеїли зібрану «вату».

Через сильний вітер приклеєна бавовна почала розсипатися.

«Тут сильний вітер, очікуються дощі, але ніхто навіть не думає зібрати приклеєну бавовну», – розповідає кореспондент Радіо Свобода.

Зібрану бавовну приклеюють назад не вперше

За словами місцевого мешканця, влада наразі не дала вказівки зібрати приклеєну бавовну.

Навіщо треба було ставати посміховиськом на весь світ?

«Все це вийшло якось дуже негарно. Навіщо треба було ставати посміховиськом на весь світ? Взагалі-то бавовни ніде не залишилося, ми зібрали весь урожай. Через сильні вітри бавовна з цього поля, розташованого вздовж каналу, почала розсипатися на всі боки. Напевно, хокіми (мери) все ще сподіваються на приїзд Мірзіяєва. Але вони, намагаючись підлабузнюватися до прем’єр-міністра, ганьблять себе», – обурюється селянин.

В Узбекистані і раніше були випадки, коли перед приїздом президента у яку-небудь область місцева влада змушувала людей приклеювати вже зібрану бавовну.

16 жовтня 2009 роки перед приїздом Іслама Карімова у Ферганську область місцеві чиновники дали аналогічне доручення мешканцям, щоб «порадувати очі» узбецького президента. А у березні цього року перед поїздкою Карімова у Наманган місцева влада змусили людей приклеїти до дерев штучні квіти.

Стаття Узбецької редакції Радіо Свобода про «приклеювання бавовни в Узбекистані» привернула увагу понад сотні російськомовних і англомовних ЗМІ, які назвали це явище в Узбекистані божевіллям і повним абсурдом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG