Доступність посилання

ТОП новини

Допомога – частина навчання: у новому виші один день на тижні присвячують волонтерству


Порошенко привітав перших слухачів Академії лідерства
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

«Ми працюємо над розвитком тіла, духу та інтелекту»

У Києві 22 жовтня відкрили першу Українську академію лідерства, яка почала працювати у вересні цього року. Це заклад з абсолютно новим форматом навчання для випускників середніх шкіл. У ньому поєднуються елементи фізичного, академічного і духовного виховання та вдосконалення. Навчання триває 10 місяців.

Завдання академії – відібрати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати найкращу підготовку, інструменти для розвитку, які дозволять розкрити себе й обрати свій шлях для розвитку держави.

Студенти навчаються 6 днів на тиждень, один з яких присвячують волонтерській діяльності відповідно до інтересів – допомога притулкам для тварин, у фонді хворих дітей, у військовому госпіталі тощо. Навчання триває від самого ранку до пізнього вечора, розповідає студент академії Денис Астахов.

Іноді деякі лектори завершують о першій годині ночі. Але нам дійсно цікаво
Денис Астахов

«В академії нас вчать бути нестандартними, розвивають нашу індивідуальність, лідерські якості. Навчання розпочинається о 6:30, а закінчується десь о 23 годині. Іноді деякі лектори завершують о першій годині ночі. Але нам дійсно цікаво. Тут дійсно зібрались люди, яким під силу змінити країну, у нас тут справжня команда, яка стала нам рідною», – говорить Денис.

Академію заснували за підтримки американського інвестиційного фонду. Програма складена таким чином, аби розвивати не лише інтелект, а й духовні цінності та фізичну форму, розповідає координатор Української академії лідерства Роман Тичківський.

«Ми вчимося з досвіду Англії – мова йде про коледжі Оксфорд, Кембридж... Ми працюємо над розвитком тіла, духу та інтелекту. Навчання, мандри по Україні, любов до батьківщини, волонтерство та створення проектів, які принесуть зміни – вони важливі для того, аби сформувати лідерські навички. Ми прагнемо окультурити нашу країну», – говорить Тичківський.

Наразі засновники проекту планують запуск нових навчальних закладів у Харкові, Дніпропетровську, Одесі та Львові.

Привітати перших студентів академії прийшов президент України Петро Порошенко. За його словами, це добра практика, коли одразу після школи молодь може піти не в університет, а «спробувати жити по-справжньому, жити в новій команді, вчитися бути мудрим та лідером».

«Це можна створити, якщо Україна має надію, має перспективу, і коли в цю перспективу вірить український народ, вірить молодь, яка повірила і приєдналася до академії лідерства. Кожна хвилина, проведена в новому навчальному закладі – це хвилина, яка творить майбутніх лідерів України», – сказав президент.

У першому наборі академії навчається 39 випускників 11-го класу та студентів першого курсу (17-18 років) з усієї України. Навчання безкоштовне, існує лише вступний внесок у розмірі 2000 грн, решта витрат покривається грантом інвестиційного фонду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG