Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення всіх суддів не відповідає європейським стандартам – адміністрація Порошенка про висновок Венеціанської комісії


Заступник голови адміністрації президента України, секретар Конституційної комісії Олексій Філатов
Заступник голови адміністрації президента України, секретар Конституційної комісії Олексій Філатов

Звільнення всіх суддів не відповідає європейським стандартам та принципу верховенства права. Про це заявив 23 жовтня заступник голови Адміністрації президента України, секретар Конституційної комісії Олексій Філатов, коментуючи висновок Венеціанської комісії щодо судової реформи в Україні.

«Це не виключає оновлення суддівського корпусу через механізми реорганізації окремих судів, а також оцінювання всіх суддів на їх відповідність критеріям професіоналізму, етичності та доброчесності, що збігається з позицією Конституційної комісії», – наголосив Філатов.

Кабінет міністрів виступає за проведення масштабної судової реформи та повну зміну суддівського корпусу в Україні, відзначив 23 жовтня в Берліні на українсько-німецькому діловому форумі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

23 жовтня 2015 року Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) на пленарному засіданні надала позитивний висновок щодо проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого Конституційною комісією 4 вересня 2015 року, інформує сайт президента України. В остаточному висновку Венеціанської комісії щодо проекту зазначається, що «остання версія змін до Конституції є дуже позитивною і добре підготовленою та заслуговує повної підтримки».

XS
SM
MD
LG