Доступність посилання

ТОП новини

МВС повідомляє про майже півтисячі порушень на виборах, з яких понад півсотні – підкуп виборців


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У день голосування на місцевих виборах до МВС надійшло 470 повідомлень про порушення під час виборів, 54 з яких – про підкуп виборців. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, передає прес-служба МВС.

«У столиці зафіксовано 15 повідомлень про підкуп виборців, на Полтавщині – 9, на Закарпатті – 8, на Одещині – 6, у Чернігівській області – 4, у Донецькій, Київській та Черкаській областях – по 2 таких випадки», – йдеться в повідомленні.

Серед порушень на виборах, за словами Ярового, є факти пошкодження виборцями бюлетенів для голосування, два повідомлення про замінування виборчих дільниць на Хмельниччині та Луганщині, а також два повідомлення про смерть на виборчих дільницях у Київські та Рівненській областях.

Загалом для забезпечення громадського порядку на виборах в Україні працюють понад 102 тисячі правоохоронців.

Місцеві вибори в Україні тривають 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, у Маріуполі та Красноармійську, вже заявили, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення.

XS
SM
MD
LG