Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: на дільниці в Дніпропетровську вкрадено печатку комісії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Дніпропетровську на дільниці зникла печатка комісії. Про це поінформували в громадянській мережі «Опора».

«У другій половині дня зросла кількість порушень у Дніпропетровську. На дільниці № 121 459 у Самарському районі зникла печатка комісії», – повідомили спостерігачі.

За даними «Опори», за фактом крадіжки печатки міліція склала акт та описала кабінет, де засідає виборча комісія, на перебіг виборів це не вплинуло, голосування триває.

Водночас про відсутність печатки на дільниці в у Кривому Розі поінформували в штабі партії «Відродження». За даними політсили, її спостерігачі зафіксували, що в Саксаганському районі Кривого Рогу на виборчій дільниці № 121689 (розташована в середній школі № 17) вранці була відсутня печатка в сейфі. Як виявилося, голова комісії цієї дільниці напередодні возила печатку в райвиконком. Окрім того, в партії зазначили, що схожа ситуація зафіксована на дільниці № 121 752 Кривого Рогу (школа №123).

В обласному управлінні міліції заявили, що наразі значних порушень, які б вплинули на результати виборів в регіоні не зафіксовано. Поки зареєстровано тільки 7 звернень з виборчих дільниць до міліції. Інциденти незначні, приміром виборець був у стані алкогольного сп’яніння, неадекватно себе поводив.

Радіо Свобода теж зафіксувало дрібні порушення на виборчих дільницях Дніпропетровська, які можуть бути кваліфіковані як агітація в день виборів. Так, на одній із дільниць перебувала жінка зі значком партії, що бере участь у виборах, а на столі у голови комісії лежала брошура з текстом закону про вибори, оформлена в стилістиці однієї з політичних сил.

Станом на 16:40 в Дніпропетровській області міліція зафіксувала 40 порушень виборчого законодавства, зокрема у Ленінському районі Дніпропетровська правоохоронці затримали групу осіб, які пропонували виборцям за винагороду у 150 гривень проголосувати за потрібного кандидата.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Дільниці працюватимуть до 20.00.

XS
SM
MD
LG