Доступність посилання

ТОП новини

Житомирщина – третя за кількістю порушень у день голосування – «Опора»


У деяких районах можуть визнати вибори такими, що не відбулися – «Опора»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

У деяких районах вибори можуть визнати такими, що не відбулися

Спостерігачі від «Опори» зафіксували суттєві порушення на деяких дільницях Житомирщини, зокрема, у Новоград-Волинському, Коростишівському, Радомишльському і Коростенському районах. В «Опорі» відзначають, що область є третьою в Україні за рівнем порушень у день виборів.

Найтиповіші порушення виборчого процесу на Житомирщині – незаконна агітація на дільниці, видача бюлетенів без паспорта, відмова членів комісій надавати копії протоколів спостерігачам тощо, відзначають місцеві активісти.

Крім того, на одній із житомирських дільниць спостерігачам «Опори» вдалося зафіксувати факт вкидання бюлетенів.

Окрім тих бюлетенів, які вона отримала від ДВК, вона витягла з кишені ще якусь певну кількість бюлетенів, вийшла з кабінки і пішла вкидати їх у скриньку
Жанна Чмут

«Наш спостерігач зафіксував момент, коли дівчина зайшла у кабінку для голосування. Тканина, якою була кабінка обтягнута, дала змогу побачити, що, окрім тих бюлетенів, які вона отримала від ДВК, вона витягла з кишені ще якусь певну кількість бюлетенів, вийшла з кабінки і пішла вкидати їх у скриньку. Добре, що у спостерігача була відеокамера, він це зафіксував і викликав наряд міліції», – зазначає регіональний координатор громадянської мережі «Опора» у Житомирській області Жанна Чмут.

За словами Жанни Чмут, вже зараз зрозуміло, що у деяких районах Житомирської області через масові помилки у бюлетенях вибори можуть визнати такими, що не відбулися.

По цьому селу у всіх ДВК вибори будуть визнані такими, що не відбулися
Жанна Чмут

«Є у Радомишльському районі село Білокоровичі, де в бюлетенях зазначені кандидати в обласну раду взагалі з іншого округу. Їм помилково видали пачку бюлетенів не таких, які потрібні. Тобто, по цьому селу у всіх ДВК вибори будуть визнані такими, що не відбулися», – говорить Чмут.

В «Опорі» відзначають, що Житомирщина посідає третє місце за кількістю порушень у день голосування, поступаючись тільки Одеській області та місту Києву.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG