Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров дав свідчення на суді у справі Ганиша, якого обвинувачують у держзраді


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Чергове засідання суду у справі екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, обвинуваченого у держзраді, відбулося в понеділок, 26 жовтня.

На це засіданні, як повідомляв проект Радіо Свобода сайт Крим.Реалії, запрошені свідки у справі, зокрема, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Щойно прийшов із засідання суду, в якому брав участь як свідок у справі депутата Верховної Ради Криму Ганиша Василя... Волею-неволею довелося зануритися в події 25 лютого – 16 березня 2014 року... Але, якщо чесно, настрій мій був зовсім іншим, якби на судовій лаві як перші обвинувачені у державній зраді виявилися Аксьонов, Константинов, Іоффе, Донич, Цеков», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

28 квітня 2015 року екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку, і Генпрокуратура України винесла йому підозру у скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику інкримінують, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні «Держради» Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.
Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової російської окупації Криму 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG