Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін очікують масштабні кадрові зміни (огляд преси)


Прем'єр і президент уже узгоджують кандидатури міністрів, які не впоралися із завданнями – газета «Сегодня»

У листопаді-грудні Кабмін очікують масштабні кадрові зміни, стверджує газета «Сегодня». Ротації назріли, оскільки народу треба показати зрушення і хоча б пошук рішення проблем. За інформацією видання, Арсеній Яценюк збереже за собою крісло. Проте втрата рейтингу його політичної сили може призвести до скорочення квоти на крісла в уряді. Відкритим лишається питання з можливим працевлаштуванням його однопартійців – глави МВС Арсена Авакова, Мінюсту Павла Петренка чи віце-прем'єра В’ячеслава Кириленка: кимось доведеться пожертвувати, зазначає видання. Прем'єр і президент вже узгоджують кандидатури міністрів, які не впоралися із завданнями, констатує газета в статті «Гра на виліт: кого поміняють в Кабміні».

«На місцеві вибори прийшли менше половини українців» – у публікації під таким заголовком «Газета по-українськи» наголошує, що нинішні місцеві вибори виявились не принциповими – і для політиків, і для громадян. Бо відповідно до реформи з децентралізації за два роки відбудуться нові вибори до місцевих рад. Також вважається, що місцеве самоврядування – не той управлінський рівень, де вирішуються найактуальніші проблеми: війни й миру та боротьби з корупцією. Тому інтерес суспільства до місцевих виборів низький. А результати – прогнозовані. Найбільше ж розчарування виборів – перемога проросійського Геннадія Кернеса. Адже Харків, як зазначає газета, – це форпост на північно-східному напрямку.

Неприємною стороною нинішньої виборчої кампанії було використання «брудних» технологій. Були і роздача товарів, і анонімні листівки з компроматом, спрямовані проти опонентів, були й чутки для залякування виборців. В яких регіонах це найактивніше практикувалося і чому, розповідає газета «День».

Головне управління розвідки Міноборони стверджує, що в деяких окупованих містах Донбасу проводиться вербування найманців на війну в Сирії. Втім, як пише газета «Сегодня», процес поки не користується популярністю у пересічних бойовиків. Вони перебувають у пригніченому настрої у зв’язку з припиненням бойових дій і побоюються, що Росія від них відвернулася.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG