Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Фонд боротьби з корупцією оприлюднив фото палацу міністра оборони Шойгу


Фонд боротьби з корупцією оприлюднив фотографії комплексу будівель на Рубльово-Успенському шосе в районі сіл Барвіха-Жуковка і Роздори, який, за даними фонду, належить міністрові оборони Росії Сергієві Шойгу.

Комплекс із кількох будівель із пагодоподібними дахами зареєстрований на ім’я Олени Олександрівни Антипиної, до цього, починаючи з листопада 2009 року, цією землею володіла студентка Ксенія Сергіївна Шойгу, дочка Сергія Шойгу, тодішнього міністра з надзвичайних ситуацій Росії.

«Ксенії тоді виповнилося 18 років і необхідність вказувати її в батьківській декларації відпала. Як 18-річна студентка Ксенія Шойгу стала власницею землі вартістю 100 тисяч доларів за сотку або дев’ять мільйонів за всю ділянку – незрозуміло, і це чудове питання для Слідчого комітету», – зазначає фонд.

Одну з ділянок Ксенія Шойгу передала Антипиній у квітні 2010 року, а другий дістався Антипиній від Ксенії Шойгу в серпні 2012 року, попередньо побувавши у власності Дмитра Коцюбинського, з яким Шойгу грав у хокей.

Фонд боротьби з корупцією публікує документи про доходи і власність Сергія Шойгу і його дружини – Ірини – в елітному комплексі «Воробйови гори».

Фонд стверджує, що дівоче прізвище дружини Сергія Шойгу Антипина, а Олена Олександрівна її рідна сестра.

Співробітники фонду повідомляють, що вони вирішили поїхати до будинку, де живе Олена Антипина і обговорювали цю ідею в офісі. Біля будинку їх затримали співробітники ФСБ і карного розшуку Росії й відвезли у відділок, щоб перевірити на предмет причетності до квартирних крадіжок. У відділенні поліції представник ФСБ Росії заявив, що фонд нібито збирає дані родичів тих, хто воює в Сирії, для передачі угрупованню «Ісламська держава» і погрожував наслідками.

Шойгу інформацію Фонду боротьби з корупцією не коментував.

XS
SM
MD
LG