Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Shell вийшла з проекту щодо видобування газу з піщаників на сході України


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Компанія Shell вийшла з угоди про розподіл продукції, раніше підписаної для розробки Юзівського газового родовища (Харківська і Донецька області), повідомив міністр енергетики й вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«Shell вийшла з цього проекту... Ще півроку тому Shell повідомила, що їй ці роботи не цікаві. Там була довга процедура виходу з угоди через форс-мажор», – повідомив він.

При цьому він додав, що сам проект розробки родовищ вуглеводнів на Юзівській площі, який проводиться через компанію «Надра Юзівська», не закрився, й Україна шукатиме нового інвестора.

«Якщо до кінця року «Надра Юзівська» не знайде інвестора, я думаю, що компанія буде ліквідована», – сказав Демчишин.

Представники Royal Dutch Shell і «Надра Юзівська» у 2013 році підписали операційну угоду про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі, в результаті якої компанія Shell мала починати роботи з розвідки й згодом видобутку вуглеводнів на Юзівській площі в 2015 році. Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська і Донецька області) оцінюються в понад чотири трильйони кубометрів газу.

Раніше компанія Shell відклала розробку Юзівської ділянки у зв’язку з бойовими діями на Донбасі.

Крім того, компанія Chevron вирішила в односторонньому порядку вийти з проекту освоєння Олеської площі, угода про розробку якої була також підписана в 2013 році.

XS
SM
MD
LG