Доступність посилання

ТОП новини

Арешт Корбана виглядає як політичне переслідування – «Батьківщина»


Арешт лідера політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана викликає «багато запитань, що наразі залишаються без відповіді». Про це йдеться в заяві Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», оприлюдненій 31 жовтня.

«Арешт голови партії «Укроп», яка на місцевих виборах пройшла в декілька обласних рад, тоді, як досі не покарані ті, хто розстрілював Майдан, хто займався масштабною корупцією в часи Януковича, – виглядає як вибіркове правосуддя та політичні переслідування», – наголошують у політичній силі, очолюваній Юлією Тимошенко.

«За нашою інформацією, зараз тривають обшуки в народних депутатів, які входять до партії «Укроп», що є неприпустимим та суперечить закону», – ідеться в заяві.

«Батьківщина» вимагає пояснень останніх подій з парламентської трибуни, на якій, ідеться у заяві, мають у вівторок, 3 жовтня, з’явитися Генеральний прокурор та голова Служби безпеки України.

У суботу СБУ та ГПУ підтвердили арешт лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана і заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Депутат Верховної Ради України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов повідомив про обшуки в його офісі та помешканні.

За словами речниці СБУ Олени Гітлянської, спецслужба встановила, що затримані в Дніпропетровську особи причетні до викрадення близько 40 мільйонів гривень коштів, які мали піти на допомогу бійцям АТО.

XS
SM
MD
LG