Доступність посилання

ТОП новини

Шокін підтверджує намір слідства викликати на допит Вілкула і Королевську


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Генеральний прокурор Віктор Шокін підтвердив намір слідства викликати на допит депутатів від фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, Наталію Королевську і Вадима Новинського.

За його словами, допити мають відбутися 5 листопада.

Шокін також допускає внесення у Верховну Раду подань про позбавлення недоторканності депутатів Вілкула, Королевської і Новинського.

«Я впевнений, що після допитів і проведення інших процесуальних дій буде зроблено висновки і якщо провину буде доведено, то будуть подання з моєї сторони на притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності та арешт», – сказав він.

Шокін повідомив, що Генпрокуратура має намір допитати депутатів Новинського, Вілкула й Королевську 5 листопада, не уточнивши у рамках якої справи будуть проводитися ці слідчі дії.

Раніше сьогодні слідчий на засіданні погоджувальної ради заявив про намір вручити повістку народному депутату від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Проте спікер Верховної Ради Володимир Гройсман сказав, що такої людини на засіданні немає, і попросив слідчого покинути засідання погоджувальної ради і почекати в іншому приміщенні.

Згодом голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко повідомив, що, крім Новинського, слідчі збиралися вручити повістки депутатам від «Опозиційного блоку» Олександру Вілкулу та Наталії Королевській.

Як потім повідомили в МВС, Новинський вже зв’язався з правоохоронцями і вже дав згоду на свою участь у слідчих діях, його допитають щодо конфлікту навколо мережі «Амстор».

XS
SM
MD
LG