Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у Дніпропетровську затримали не всіх, кого планували, дехто втік


Віктор Шокін (©Shutterstock)
Віктор Шокін (©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що у Дніпропетровську вдалося затримати не всіх підозрюваних у причетності до діяльності організованого злочинного угруповання.

«Затримані не всі особи, яких планувалося затримати. На жаль, деяким особам вдалося втекти. Яким чином це сталося, ми зараз з’ясовуємо», – сказав Шокін.

Він запевнив, що ці особи «будуть знайдені й покарані».

Шокін також наголосив, що всі дії в рамках спецоперації у Дніпропетровську були законними.

Силовики із Генпрокуратури і СБУ затримали Корбана у Дніпропетровську 31 жовтня. Того ж дня відбулись обшуки в будинку лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана і його батьків, а також вдома у голови правління «Фонду оборони країни» Павла Хазана і в громадській приймальні народного депутата, члена політради партії Бориса Філатова.

Як повідомили в ГПУ, Корбана підозрюють за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника), а також за статтею 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська.

У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

XS
SM
MD
LG