Доступність посилання

ТОП новини

Корбана сьогодні затримали у рамках нового провадження – ГПУ


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана вдруге затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження, заявив начальник управління Головного слідчого управління Генерального прокурора України Степан Божило.

«Вчора в ході проведення досудового розслідування одного з кримінальних проваджень, були здобуті дані про вчинення Корбаном Геннадієм Олеговичем низки кримінальних правопорушень. Були внесені відомості до Єдиного державного реєстру досудового розслідування і розпочато досудове розслідування. Сьогодні зранку після ухвалення рішення слідчим Корбана було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», – сказав він.

За даними представника Генпрокуратури, на даний момент Корбан перебуває разом зі слідчими, з ним проводяться процесуальні дії.

На уточнююче запитання журналістів, чи Корбана затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження, начальник управління, відповів: «ви правильно розумієте».

31 жовтня лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана затримала СБУ. Йому оголосили про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинного угруповання.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Корбана відвезли у невідомому напрямку із зали Новозаводського райсуду у Чернігові, де йому мали обрати запобіжний захід. Адвокати політика заявили, що Геннадія Корбана викрали.

Проте Служба безпеки України спростувала ці заяви партії «Укроп». Як повідомили в прес-службі відомства, СБУ виконала доручення Генеральної прокуратури: слідчий Генеральної прокуратури України ухвалив процесуальне рішення про затримання Корбана і доручив співробітникам СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій.

Стаття 208 Кримінального процесуального провадження передбачає, що затримання уповноваженою службовою особою уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG