Доступність посилання

ТОП новини

Москва незадоволена заявами Вашингтона і Лондона про причини трагедії А-321


«Чорна скринька» з літака А-321
«Чорна скринька» з літака А-321

Російська влада висловлює незадоволення заявами представників США і Великобританії, що причиною загибелі російського авіалайнера у Єгипті, можливо, стала бомба. Представники російської компанії «Когалимавіа», яка використовувала літак А-321, що розбився на Синайському півострові 31 жовтня, а також Єгипет і Росія, публічно заявили про передчасність висловлювань щодо причин загибелі літака.

Джерела у службах безпеки США і Великобританії стверджують, згідно з їхнім аналізом, ймовірною причиною катастрофи був вибух бомби. «Ми не можемо бути впевненими, що російський авіалайнер був збитий через вибух бомби терористами, але все виглядає більш і більш імовірно, що саме це і сталося», – заявив прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

Американська телекомпанія CNN у середу навела висловлювання неназваних американських чиновників з розвідки, які заявляють, що угруповання «Ісламська держава» чи його філії підклали бомбу на облавок літака. Це припущення викликало різке невдоволення з боку Москви.

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмову з прем’єр-міністром Великої Британії 5 листопада заявив, що слід покладатися на офіційну інформацію про розслідування авіакатастрофи. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що була «шокована тим, що, володіючи інформацією, яка може пролити світло на те, що трапилося, Британія не передала її Росії».

Аеробус А-321 компанії «Когалимавіа» (Metrojet) розбився над Синайським півостровом 31 жовтня. Літак прямував із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до російського Санкт-Петербурга.

Усі 224 людини на борту, переважно росіяни, загинули. Серед жертв катастрофи – четверо громадян України.

XS
SM
MD
LG