Доступність посилання

ТОП новини

В Україні почав діяти закон «Про Національну поліцію»


©Shutterstock
©Shutterstock

У суботу, 7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

Автоматично перейдуть до національної поліції лише департамент патрульної служби МВС і ті, хто пройшов конкурс та служить у патрульній поліції українських міст. Колишні міліціонери зможуть працювати у МВС в разі, якщо пройдуть переатестацію.

«Міліція сьогодні закрилася. З 8:00 юридична особа Національна поліція України та Закон вступають у свої повноваження. В добрий путь!», – написав на своїй сторінці у Фейсбуку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Головою Національної поліції України призначено Хатію Деканоїдзе, колишннього ректора поліцейської академії в Грузії та грузинського міністра освіти. Голова патрульної поліції Олександр Фацевич став заступником керівника Національної поліції України.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG