Доступність посилання

ТОП новини

Понад мільйон дітей вже вакцинували від поліомієліту – МОЗ


Маємо хороший результат вакцинації від поліомієліту – міністр охорони здоров’я
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Маємо хороший результат вакцинації від поліомієліту – міністр охорони здоров’я

Серед запланованих 2 мільйонів 314 дітей, вакцинували від поліомієліту майже 1 мільйон 244 тисячі. Про це повідомив міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі.

Він нагадав, що 6 листопада завершився перший раунд термінової вакцинації дітей віком від двох місяців до шести рокі, другий раунд імунізації в Міністерстві охорони здоров’я планують розпочати 30 листопада.

На Кіровоградщині, Миколаївщині і Хмельчинні рівень вакцининації досяг до 80%, натомість в Одеській і Донецькій областях, а також у столиці рівень вакцинації був найнижчим в Україні, зазначили у відомстві.
Цього тижня фонд ЮНІСЕФ надасть Україні понад 4 мільйони додаткових оральних поліо-вакцин, щоб задовольнити потреби другого туру вакцинації.

У представництві Дитячого фонду ООН в цілому схвально оцінюють перший тур імунізації в Україні, але зазначають, що для наступних раундів щеплень потрібно буде докласти більших зусиль. Зокрема, за словами представника ЮНІСЕФ в Україні Джованни Барберіс, дистрибуція вакцини до України має бути врегульована до реальних потреб та посилити комунікацію між відомствами, щоб знищити вірус поліомієліту.

«Щоб покращити покриття вакцинації, нам потрібно заохочувати до цього більшу кількість батьків. У цьому нам би дуже допомогло Міністерство освіти, бо імунізація проходить через дитячі садочки і школи», – зазначила Барберіс.

У перших двох турах вакцинують дітей віком від 2 місяців до шести років, а у третьому – вакцину проти вірусу отримають діти до 10 років.

У вересні міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявив, що у Закарпатській області зафіксовано два випадки захворювання дітей на поліомієліт. Тоді ситуацію класифікували як спалах хвороби в регіоні.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що планують провести три раунди щеплень від поліомієліту в національному масштабі, починаючи із Закарпаття і прилеглих до нього областей – Львівської та Івано-Франківської.

XS
SM
MD
LG