Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов пообіцяв швидко повернути озброєння на бойові позиції в разі потреби


Олександр Турчинов, архівне фото
Олександр Турчинов, архівне фото

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна зможе ефективно і швидко повернути бойову техніку і, в тому числі, важке озброєння на бойові позиції на сході для захисту держави.

За його словами, це відбудеться, «коли порушення з боку російсько-терористичних угруповань набудуть системного характеру і загальна динаміка свідчитиме про те, що Росія відмовляється від виконання мінських домовленостей».

При цьому Турчинов наголосив, що Україна виконує всі умови мінських домовленостей про перемир’я, але в той же час «керівництво Збройних сил та Національної гвардії готове в разі виникнення реальної небезпеки для наших підрозділів та громадян ефективно забезпечити вогневе прикриття наших позицій».

Він нагадав, що тільки протягом останньої доби 22 рази порушувались домовленості про припинення вогню, внаслідок чого загинув один і поранено трьох українських військових. «Усе це робиться для зриву завершення процесу виведення зброї», – вважає Турчинов.

На його думку, не можна виключати, що ці провокації можуть призвести до повномасштабного відновлення бойових дій. Але він нагадав, що українські військові мають можливість із метою самооборони відповідати на ці провокації.

Відео: Рада національної безпеки і оборони України

Останніми днями на лінії протистояння на сході України, де має діяти режим припинення вогню, значно загострилася ситуація. Перестрілки з застосуванням стрілецької зброї тривають майже постійно. У бойових діях час від часу використовують і те озброєння, яке сторони протистояння, за їхніми словами, вже відвели в тил. При цьому сторони звинувачують у провокаціях одна одну і заперечують порушення зі свого боку.

XS
SM
MD
LG