Доступність посилання

ТОП новини

Корбан хоче коаліції більшості під проводом «Укропу» у Дніпропетровській облраді


Геннадій Корбан дає перше інтерв’ю журналістам іноземних та міжнародних ЗМІ під час домашнього арешту
Геннадій Корбан дає перше інтерв’ю журналістам іноземних та міжнародних ЗМІ під час домашнього арешту

Партія «Укроп» сподівається сформувати коаліцію більшості у Дніпропетровській обласній раді, заявив в інтерв’ю журналістам іноземних та міжнародних ЗМІ керівник партії Геннадій Корбан, який перебуває в себе вдома у Дніпропетровську під домашнім арештом.

За його словами, у Дніпропетровській обласній раді «Укроп» пропонуватиме створення коаліції усім партіям, окрім «Опозиційного блоку». Як сказав Геннадій Корбан, така тактика загалом поширюватиметься на місцеві ради Півдня та Сходу України, куди пройшли укропівці. Водночас, за його словами, в місцевих радах інших регіонів «Укроп» наразі не має наміру формувати коаліції з «Блоком Петра Порошенка».

Журналісти іноземних ЗМІ, запрошені на інтерв’ю
Журналісти іноземних ЗМІ, запрошені на інтерв’ю

Що ж до посади голови Дніпропетровської облради, то, за словами Геннадія Корбана, претендентів на неї, зокрема, ймовірно, буде кілька – це, за його припущенням, представник «Блоку Петра Порошенк»а Гліб Пригунов, представник партії «Відродження» Святослав Олійник, хтось із представників «Батьківщини» тощо.

Електронний браслет на нозі Корбана
Електронний браслет на нозі Корбана

Під час інтерв’ю Корбан також показав журналістам електронний браслет, який правоохоронці одягли йому на ногу, а також розповів про принципи його роботи. На запитання, чи може він, перебуваючи під домашнім арештом, залишати межі свого помешкання, Корбан сказав: «У радіусі 50 метрів. Але я не ризикую». Він також додав, що домашній арешт певною мірою обмежує його громадську діяльність, однак удома його навідують однопартійці, тож робота не припиняється.

Книжкова шафа в кабінеті Геннадія Корбана
Книжкова шафа в кабінеті Геннадія Корбана

Він також повідомив журналістам, що вже подав до суду позови щодо захисту своєї честі й гідності через фільми, продемонстровані правоохоронними органами одразу після його затримання.

«Я вже подав позови про захист честі та гідності, спрямовані до Грицака перш за все, а далі буде до Шокіна. Все, що вони показали, – це чиста фальсифікація. Нема ніяких приватних армій, нема ніяких вилучених печаток. У справі, яку вони передали до суду, не фігурують ні печатки, ні гроші, ні зброя, нічого, з того, що було показано в фільмах. Тобто це звичайна пропаганда в стилі Геббельса, це чисто «геббельсівщина», неприхована брехня, причому дуже неякісна», – заявив Корбан.

Словники на книжковій полиці в кабінеті керівника «Укропу»
Словники на книжковій полиці в кабінеті керівника «Укропу»

31 жовтня лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана затримала Служба безпеки України. Йому оголосили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинного угруповання. При цьому були продемонстровані фото й відео великих сум грошей, печаток десятків фіктивних компаній чи зброї, що, за словами правоохоронців, були вилучені в перебігу обшуків у процесі розслідування справи. 3 листопада ЗМІ повідомили, що Корбана відвезли в невідомому напрямку із зали Новозаводського райсуду в Чернігові, де йому мали обрати запобіжний захід. Адвокати політика заявили, що його викрали. Проте Служба безпеки України спростувала ці заяви і вказала, що слідчий Генпрокуратури ухвалив рішення про затримання Корбана і доставлення його на місце проведення слідчих дій. Згодом у Генпрокуратурі повідомили, що 3 листопада Геннадія Корбана затримали вдруге в рамках розслідування іншого кримінального провадження. 6 листопада суд обрав йому запобіжний захід – тримання під домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG